De puberteit

Dat de puberteit veel invloed heeft op de ontwikkeling van een persoon is wel bekend, maar hoe zit dat nu met de huid en....is daar iets mee te doen?

Hormonen spelen in de puberteitsfase een grote rol. Naast een aantal zichtbare lichamelijke ontwikkelingen, zijn het ook bewezen dat "het brein" van een puber continu in beweging is. Een hele belangrijke fase in de ontwikkeling van een kind naar het volwassen worden.

Ook de huid reageert op deze veranderingen. De androgene hormonen (mannelijke hormonen) spelen in deze fase erg op.

ZIe verder het boek.

Behandelingen

Er zijn verschillende soorten behandelingen die goed zijn voor een acne huid.

Één van de belangrijkste argumenten voor het maken van de behandelkeuze is om de oorzaak te achterhalen. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

In bovengenoemde stuk heeft u kunnen lezen welke invloed hormonen op de huid hebben. Maar er spelen meer dingen mee. Emotionele ontwikkelingen (emotie), genen en voeding (digestief) hebben ook invloed op de huid. Een goed intake gesprek is dan ook belangrijk.

Gelukkig kan ik ook binnen mijn vak en mogelijkheden, veel voor een acne huid betekenen. Soms alleen met behandelingen en ondersteunende producten, soms in combinatie met een arts en/of diëtiste. In mijn column van maart zal ik dan ook verder ingaan op de mogelijke behandelingen.

Contact

Wilt u een afspraak maken of heeft u een specifieke vraag? Bel ons direct op 0297 273 121, e-mail ons naar info@perine.nl of vul onderstaand contactformulier in, dan zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht*
Niet leesbaar? Verander tekst