Wat voor huid heb ik?

Wat voor huidtype heb ik eigenlijk? Het is één van de meest gestelde vragen die wij horen. Om een juist beeld van de huid te krijgen, is een goede huidanalyse van groot belang.

Het fenomeen droog, vet en vochtarm is wel bekend, echter gaat een echte huidanalyse veel verder dan dat. Om een goede analyse te maken, moet de huid schoon zijn. Het beste is zelfs de avond voor de analyse de huid te reinigen en er geen crème op aan te brengen. De huidanalyse kan op twee manieren gebeuren, t.w. manueel of met apparatuur. Het voordeel van een manuele huidanalyse is dat je direct contact met de huid hebt. Als specialist voelen en zien wij hoe de huid reageert op bepaalde prikkels. Deze methode pas ik met name toe als ik zie dat de huid er erg gevoelig, rood en/of geïrriteerd uitziet. Door rustig op de huid te drukken en deze vervolgens weer rustig los te laten, is de reactie van de huid goed waarneembaar. Uiteraard wordt er dan ook meteen gekeken naar (geïrriteerde) plekjes op de huid. Door de huid aan te raken is de huidspanning en het vochtbalans waarneembaar en is voelbaar of deze vet, droog of juist gecombineerd is.

Een andere manier om een huidanalyse te maken is met behulp van speciaal apparatuur. We kennen twee soorten apparatuur. Met het eerste apparaat wordt  doormiddel van sensoren diverse huidmetingen gedaan. De sensoren meten het vocht- en talggehalte, de elasticiteit en hoeveelheid pigment. Tevens kan met een microscoopcamera het huidbeeld maar liefst vijftig maal vergroot worden. Op deze manier zie je niet alleen heel goed het huidbeeld / poriën, maar kun je veel meer punten van de huid waarnemen. Door een speciale tape-afdruk van de huid te maken en deze onder de microscoopcamera te leggen, wordt de mate van verhoorning en de grote van de talgkliertjes zichtbaar.

Het tweede apparaat beschikt over een speciale fotocamera, waarmee je de huid van heel dichtbij kunt zien. Daarnaast is deze camera verbonden met diverse software. Dit software ziet en berekend o.a. rimpels, grote van de poriën, het aantal bruine en rode vlekjes en de zonschade van de huid. Dit soort huidanalyses geeft dus een uitgebreid en objectief beeld. Het huidbeeld en voortgang kunnen keer op worden gevolgd en vastgelegd. Het voordeel van dit soort apparatuur is dat het altijd klopt wat er gemeten wordt. Wel dient het apparaat staan in een droge ruimte en moet de meting op gelijksoortige momenten worden afgenomen.

De juiste huidanalyse zorgt ervoor dat het beste advies voor het gebruik van de huidverzorgende producten en behandelingen gegeven kan worden.

Contact

Wilt u een afspraak maken of heeft u een specifieke vraag? Bel ons direct op 0297 273 121, e-mail ons naar info@perine.nl of vul onderstaand contactformulier in, dan zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht*
Niet leesbaar? Verander tekst